Deze aflevering van de Engelstalige podcast van Digging Deeper is een gesprek met Edo Caceres Salgado over zijn werk in het Stroomgebied Zuid-Veluwe. Hoe kunnen we voor huidige en toekomstige generaties plaats, cultuur en economie verbinden volgens de principes van agro-ecologie? Hoe kunnen we onze lokale wortels herstellen en een lokale economie opnieuw opzetten?

Edo heeft Chileense wortels en een sterke band met het land van zijn voorouders. Toen hij in Chili zijn eigen boerderij opzette, kwam hij in aanraking met agro-ecologie en regeneratieve landbouw. Zijn eigen bedrijf, Mas Newen, dat natuurlijke cosmetica verkoopt, heeft hij opgezet door daar te werken met kleine boeren en inheemse gemeenschappen. Dit gaf hem een andere kijk op plaats, economie en cultuur.

In deze aflevering praat Digging Deeper met Edo over hoe hem dit bracht bij het Stroomgebied Zuid-Veluwe, over onze wortels, onze band met het land waarop we leven en met de mensen om ons heen, over bioregio’s en over het creëren van bloeiende lokale economieën.

Je kunt de podcast beluisteren via de instagrampagina van Digging Deeper of via Spotify