Vrijdag 7 juni,  12.30 – 14.00 uur (via Zoom)

De bioregio van het Stroomgebied Zuid-Veluwe werd vanaf de ijstijd gekenmerkt door een mix van jagers-verzamelaars en bosbouw, net als in veel andere delen van Nederland. Maar toen de Romeinse soldaten kwamen, begonnen de mensen hun plantenkennis te verliezen, en ook hun territoriale economie, de collectieve relaties met hun plek én hun spiritualiteit die verbonden was met de natuur. Dit markeerde het begin van de kolonisatie, extractie, patriarchisme en desintegratie die tot op de dag van vandaag voortduurt.

In ons Stroomgebied is echter nog steeds een actief reservoir van oude kennis, praktijken en plaatsen die resoneren met al het leven. Niet voor niets bevinden veel agro-ecologische pioniers zich in ons gebied. Veel bewoners en organisaties zijn betrokken bij ecologie, landbouw, gezondheidszorg, onderwijs en cultuur.

In een webinar op 7 juni georganiseerd door de Regeneratie Coöperatie zullen Edo en Janneke vertellen hoe inwoners van het Stroomgebied Zuid-Veluwe deze initiatieven met elkaar verbinden, het gevoel van gemeenschap en verbondenheid versterken en een territoriale economie opbouwen die in dienst staat van het leven. Door plek, cultuur en economie op deze manier te integreren, ontstaat een cultuur van zorg. Zo kunnen mensen hun collectieve rol als hoeders van de plek weer oppakken.

  • Vrijdag 7 juni, 12.30-14.00 uur via deze Zoomlink
  • Dit webinar vindt plaats in het Engels